HKSV

Hengelose Kleindieren Sportfokkers Vereniging

Duiven

Internationale pauwstaart bijeenkomst

“De keurmeester beoordeelde als winnaar een Almond uit de AOC  klasse van ons lid Ben Veldhuis tot de grote winnaar van deze show. Het succes werd helemaal compleet gemaakt toen hij de winnaar van de Rood/Geel/Goud groep van ons lid  Martin Veldhuis tot de beste op één na maakte”

Groot succes voor HKSV fokkers

Op de Zondag 15 september gehouden internationale Pauwstaart bijeenkomst, welke werd georganiseerd door de Nederlandse Pauwstaartclub,  met liefhebbers uit Belgie, Duitsland, Engeland en uiteraard Nederland  waren enkele van onze actieve leden bijzonder succesvol . Alle drie de heren, Bert Kaspers, Ben Veldhuis en Martin Veldhuis, waren regelmatig voorin de beoordeelde klassen te vinden.
De bekende Duitse keurmeester Rupert  Steubl  had de beoordeling van de meegebrachte jonge duiven op zich genomen. Hij beoordeelde de winnaar van  de  AOC  klasse een Almond van ons lid Ben Veldhuis tot de grote winnaar van deze show .
Het succes werd helemaal kompleet gemaakt toen hij de winnaar van de Rood/Geel/Goud groep van ons lid  Martin Veldhuis tot de beste op één na maakte.
De bijgevoegde foto’s laten de winnende dieren zien

Op bezoek bij een fokker van duikvluchtduiven

Een spectaculaire tak van duivensport waarbij de (duik)vluchtduiven tot grote hoogte opstijgen en zich daarna met grote snelheid naar beneden laten ‘vallen’

Spectaculair om te zien

In oktober 2010 waren we op bezoek bij een fokker van Duikvluchtduiven in de omgeving van Osterwald-Veldhausen in Duitsland.

Dit is een spectaculaire tak van duivensport waarbij de (duik)vluchtduiven tot grote hoogte opstijgen en zich daarna met grote snelheid naar beneden laten ‘vallen’. De uitdaging hierbij is dat de duiven in hun duikvlucht naar beneden een aantal ‘rol’ bewegingen laten zien.

Opgejaagd door slechtvalk

In dit filmpje wordt er op een aantal van deze (duik)vluchtduiven gejaagd door een Wanderfalke (slechtvalk). De slechtvalk is zelfs voor (duik)vluchtduiven een geduchte rover omdat deze in een duikvlucht snelheden tot 350 Km. per uur kunnen halen.