HKSV

Hengelose Kleindieren Sportfokkers Vereniging

Esreinmarkt

HKSV aanwezig op Esreinmarkt 2012

Zondag 22 april beleefde Hengelo haar Jaarlijkse Esreinmarkt, de eerste grote braderie van het jaar en goed voor ca. 25.000 bezoekers. Al reeds lang is de H.K.S.V. daarbij aanwezig met een expositie van de fraaiste dieren van haar leden. Wat deze braderie en de H.K.S.V. samenbindt is de goede sfeer en grote belangstelling van het publiek voor onze ‘liefhebberij’. Dit blijkt o.a.uit de vele gesprekken van belangstellenden met onze fokkers.

U heeft een vraag, wij het antwoord

De belangstelling voor ‘kleindieren’ leeft (nog) bij veel mensen, dit blijkens de vele verhalen van bezoekers welke nog een kippetje in de tuin of een konijntje in huis hebben rondlopen. Ook merken we dat er vanuit het publiek veel waardering bestaat voor het streven en de inzet van onze fokkers tot het in stand houden van oorspronkelijke en eigentijdse dierrassen. Veel vragen van bezoekers zijn gericht op het verzorgen, het houden, het aanschaffen en het welzijn van dieren. En daarvoor ben je als belangstellende bij de H.K.S.V. natuurlijk aan het juiste adres. Geen vraag te gek of onze fokkers weten er wel een antwoord op; Hun kennis stoelt immers op jarenlange praktijkervaring. Weer andere vragen betreffen informatie over onze vereniging. “Wat doet een Kleindiervereniging” is een veel gestelde vraag. H.K.S.V. wil een ‘bron van kennis’ zijn voor sportfokkers en liefhebbers op gebied van de kleindierenhobby, waarbij ook de liefhebber met een kippetje in de tuin of een konijntje in huis zich thuis voelt. Gezelligheid staat bovenaan bij de H.K.S.V.!

Mooie variëteit aan dieren

Om de bezoekers van de Esreinmarkt een indruk te geven waartoe de leden van de H.K.S.V. op gebied van de sportfokkerij in staat zijn was er een stand ingericht met ca. 40 dieren uit de diergroepen hoenders, sierduiven, konijnen en cavia’s, verdeeld over verschillende rassen en variëteiten. Tentoongestelde dieren waren o.a.: Uit de hoenderrassen; Het Twents Hoen (Twense griesen), Watermaalse baardkrielen, Nederlandse Sabelpootkriel, Sulmtaler kriel, Brahma kriel, Hollandse kriel. e.a. Uit de duivenrassen; Pauwstaartduiven, Engelse kortvoorhoofd tuimelaars, Oud Duitse meeuwen e.a. Uit de konijnenrassen; Vlaamse reus, Franse Hangoor, Eksterkonijn, Japanner, Weners, Triantha, Hollander, Nederlandse hangoordwergen, e.a. Uit de Cavia rassen waren met name de ‘Russen’ goed vertegenwoordigd.

De ‘knuffeltafel’

Behalve om naar te kijken was er ook wat om te aaien, dit laatste kon aan de ‘knuffeltafel’. Een gewillige gele Vlaamse reus en een aantal uiterst aaibare ‘Hengelose krielen’ lieten zich welgevallig kriebelen en kroelen, dit laatste tot groot geluk van menig kinderhart. De grote dieren waren ook dit jaar weer de echte ” publiekstrekkers “. De  imposante Twents Hoen, een Orphington haan waar je niet omheen kunt en een uiterst aaibare gele Vlaamse reus waren de lievelingen van het publiek.

Al met al weer een geslaagde dag om onze ‘liefhebberij’ en de H.K.S.V. bij het Hengelose publiek onder de aandacht te brengen. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inbreng van dieren vanuit onze leden en de leden die zondag op de stand aanwezig waren. Waarvoor onze dank.