HKSV

Hengelose Kleindieren Sportfokkers Vereniging

Hoenders

HKSV bij vakantiespelen t’ Lansink

“De meeste kinderen kwamen toch het vaakst met de vraag of ze een konijn, duif of kip mochten aaien. Het door dhr. R.Vos was eigen gecreëerde ras – de Hengelose Kriel – viel bij de kinderengoed in de smaak”

Wie durft er nu niet zo’n mooie grote Orphington te aaien

Op woensdag 31 augustus was in het Wijkcentrum ’t Lansink vakantiespelen voor de kinderen uit die buurt en de HKSV was gevraagd om daar met enkele dieren te komen, omdat dit in de vakantie viel heeft P.Oude Groothuis een paar mensen gevraagd om met duiven, kippen en konijnen te komen. Wij waren op deze dag met zeven mensen aanwezig en hadden een vijfdelige kooi met duiven, een vierdelige kooi met kippen en een vierdelige kooi met konijnen en nog twee kooien waar een Vlaamse reus en een grote Orphington inzat.

Kinderen willen aaien

Het duurde maar twee uur maar het was wel gezellig er liepen daar circa 40 kinderen rond die ons en van alles konden vragen en ook vertellen wat zij alle maal in huis hebben , dat deden ze ook wel, maar de meeste kinderen kwamen toch het vaakst vragen of ze een konijn, duif of kip mochten aaien. De Hr.R.Vos was er met zijn eigen gecreëerd ras en deze vielen goed in de smaak bij de kinderen. Om twaalf uur was het afgelopen en werden wij bedankt voor de medewerking en kreeg iedereen een doos Merci voor de aanwezigheid. We hebben alles even weer netjes opgeruimd en zijn toen weer huiswaarts gegaan.