HKSV

Hengelose Kleindieren Sportfokkers Vereniging

Jongdierendag

Vol verwachting naar Jongdierendag

“De Jongdierenkeuring heeft een informeel karakter waardoor er voldoende gelegenheid is voor de fokker om met de keurmeester over zijn (jonge)dier in gesprek te komen”

De eerste kennismaking

Al sinds jaar en dag komen leden van de HKSV Hengelo en de BPKV Borne met hun dieren bijeen op wat heet de: Jongdierenkeuring. Dit betreffen dan alleen dieren gefokt in het nieuwe seizoen wat voor de meeste fokkers loopt tussen zo tussen half maart tot de langste dag. De Jongdierenkeuring heeft een informeel karakter waardoor er voldoende gelegenheid is voor de fokker om met de keurmeester over zijn (jonge)dier in gesprek te komen.

… en daarna de verwachting

Hoewel de meeste dieren nog te jong zijn om te voorspellen of het het zich tot een tentoonstellingswaardig dier zal ontwikkelen durven de vele aanwezige deskundigen toch wel verwachtingen in die trand uit te spreken. En dat is nu juist waar de Jongdierenkeuring voor is bedoeld. De fokker heeft een eerste gewogen indruk over de kwaliteit van zijn (jonge)dier. Bij de Jondierenkeuring nemen velen ook de gelegenheid te baat om onder genot van een hapje en een drankje weer eens met collega fokkers over hun dieren bij te praten.

Jongdierendag: Leerzaam en leuk!

Klik hier voor meer foto’s Jongdierendag in de Fotogalerij