HKSV

Hengelose Kleindieren Sportfokkers Vereniging

Jubileumfeest 2013

Feestavond 115-jarig jubileum HKSV

In november 2013 vierde de HKSV haar 115-jarig bestaan. De HKSV is daarmee een van de oudste Kleindierverenigingen van Nederland en binnen Hengelo is slechts één verenigingen ouder dan de HKSV. Hoewel 115-jaar geen officieel jubileum genoemd mag worden – dat zal pas bij het 125-jarig bestaan in 2023 weer aan de orde zijn – wilden we dit toch niet ongemerkt voorbij laten gaan. Een gezellige middag en een avond met een feestelijk tintje moesten dit heugelijke feit onderstrepen.

Klik hier voor meer foto’s van ons Jubileumfeest 2013

De juiste ingrediënten

De ingrediënten voor dit feestgebeuren waren, een gezellige locatie, een middag met oud hollandse spelletjes, een gezellige avond met een hapje en een drankje én … natuurlijk een zonnig humeur. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en hadden deze voor een prachtige nazomermiddag gezorgd.

Het feestgebeuren had plaats in de Oelerschool in Oele-Hengelo waar zo rond de klok van drie in de middag onze eerste gasten en leden binnen kwamen en te worden ontvangen op koffie en wat lekkers. Vanzelfsprekend waren onze Partner uit het Duitse RGZV Emsdetten en onze zusterclub uit het Duitse Osterwald-Veldhausen uitgenodigd en vertegenwoordigd.

Na een kop koffie en enkele woorden van welkom aangehoord te hebben werd het tijd voor een borrel en om wat bij te kletsen – het was immers ons eerste treffen na de zomervakantie weer.

De stemming zit er goed in

Na het bijkletsen werd het tijd voor wat beweging. Buiten was er een parkoers van oud-hollandse spelletjes uitgezet om de beentjes en de gedachten wat losser te krijgen. In het begin was het nog even wennen maar al snel zat de stemming er goed in en werd er fanatiek op los gespeeld.

Zoals gezegd, de weergoden hadden voor een prachtige nazomermiddag gezorgd dat er toe bijdroeg dat enkele spelletjes met zeer groot enthousiastme werden gespeeld. Zo was het stokvangen bij menigeen erg populair, gevolgd door rol-sjoelen en blikwerpen. Gevoed door enig ‘spraakwater’ – verkrijgbaar aan het schap – kwamen ook onze tongen goed los en werd het daarmee een buitengewoon gezellige en aangename middag.

Na alle inspanning werd het tijd om onder genot van een drankje wat stoom af te blazen en je af te te vragen, wat schaft vanavond de pot?

Smikkelen en smullen

Deze vraag kon beantwoord worden in de vorm van een warm- en koud buffet, met grote zorg klaar gemaakt door één van onze leden. We konden genieten van heerlijke salade’s, warm vlees en nog veel meer. Bert stond als een volleerd slager te snijden aan een grote geroosterde beenham waar je werkelijk het water van in de mond liep. Bordje vol scheppen, lekker smikkelen en smullen en daarna weer gauw terug naar het buffet want dit smaakte werkelijk naar meeeerr…

Op ‘t hoes an

Met onze buikjes goed gevuld brachten we de laatste uurtjes van de avond door in werkelijk nog veel betere stemming. Zo rond de klok van 23.00 uur werd het voor de meesten onder ons tijd om af te sluiten.

Op ‘t hoes an, de bokse inleawern en rap de luuke too, zoals we dat hier in Twente zeggen.

Klik hier voor meer foto’s van ons Jubileumfeest 2013