HKSV

Hengelose Kleindieren Sportfokkers Vereniging

Konijnen

HKSV lid boekt succes op N.H.D.C. Rammenshow 2012

“De HEP jury was unaniem: Met drie tienen werd de jonge Ram van René Haverkotte verkozen tot de winnaar met het predikaat U 98”

Welke fokker brengt de mooiste Ram van seizoen

Zaterdag 23 maart zijn enkele leden van onze vereniging naar de laatste clubshow van het seizoen 2012 van de Nederlandse Hangoor Dwergen Club geweest.
Op deze clubshow werd er gestreden om de titel “Mooiste Ram van het seizoen 2012″. Er waren maar liefst 259 rammen ingeschreven, maar helaas waren er enkele dieren absent doordat er een paar fokkers ziek waren.
Toen alle rammen in de kooien zaten werd er begonnen met het keuren van de aanwezige rammen. De rammen werden per kleurslag door twee verschillende NHDC keurmeesters gekeurd en deze keurmeesters hadden minimaal twee kleurslagen, verder bracht elke keurmeester zijn beste oude en beste jonge dier per kleurslag.

ram rene

Beste jonge Ram van HKSV lid René Haverkotte

Via de hoofdkeurmeesters werden er uiteindelijk van elke kleurslag de beste oude en beste jonge dier gebracht voor de eindkeuring.
Bij de eindkeuring werden als eerste de oude rammen door alle dienstdoende NHDC keurmeesters beoordeeld. Deze keurmeesters hebben een konijngrijze ram van 2010 van de combinatie Bonder Adriaans als beste beoordeeld!
Nu waren de jonge rammen aan de beurt. En alle dienstdoende NHDC keurmeesters hebben een blauwe ram van René Haverkotte als beste jonge ram beoordeeld!

Dubbel succes “Mooiste Ram van het seizoen 2012″ ook voor René Haverkotte

Daarna werd door de HEP jury bestaande uit de keurmeesters A.G. Oomen, R. Stobbelaar en H. van de Steeg bepaald welke ram (de oude ram van combinatie Bonder Adriaans of de jonge ram van René Haverkotte) de titel “Mooiste Ram van het seizoen 2012″ zou krijgen! Door de HEP jury is toen unaniem bepaald met 3 tienen dat de jonge ram van René Haverkotte is verkozen tot de winnaar. Toen heeft de HEP jury besloten om het predikaat van de jonge blauwe ram te verhogen naar een U 98. Hoorde later van een van de bestuursleden van de NHDC dat dit waarschijnlijk de eerste keer was dat een blauwe NHD een U gehaald heeft!
Na deze show was er nog de jaarvergadering van de NHDC waar tevens de prijzen uitgereikt werden.

Jeugdshow Kleindierententoonstelling Laren 2011

“voorzitter van de NBS verrichte het openingswoord en zorgde ervoor dat de aarde naar beneden kwam en voor een sterrenhemel belande”

Jeugdshow in Laren

Op zaterdag 17 september 2011 was in Laren (gld) de 36e jeugdshow. Rond acht vertrokken we uit Nordhorn en rond de klok van negen kwamen we aan in Laren. Daar werden wij verwelkomd door Innie Minnie, een aap, mini mouse en donald duck!

Show gericht op kinderen

Tussen 8.45 en 9.15 uur konden de ingezonden dieren worden ingekooid. Natuurlijk liep dit uit waardoor de opening iets later plaatsvond. Het openingswoord was leuk en natuurlijk gericht op de kinderen. De inzenders werden bedankt voor het inzenden van zo’n groot aantal dieren. Een record aantal van 806 dieren. Het thema wat de vereniging dit jaar had gekozen was “De wereld rond” overal hingen dan ook vlaggen en foto’s van verschillende landen. Dhr. Th. A.M. Laming (voorzitter van de NBS) verrichte het openingswoord en zorgde ervoor dat de aarde naar beneden kwam en voor een sterrenhemel belande.
Tijdens de keuring waren er allerlei activiteiten voor de kinderen. Zo was er een knutselhoek waar ze verschillende dingen konden knutselen, een tekentafel, een tafel waar ze buttons konden maken en natuurlijk een schminkhoek.

De keurmeesters hadden alle tijd voor de kids

De keurmeesters hadden alle tijd voor de kids (en ouders) en gaven hun tips en ideeën om de dieren nog mooier te krijgen en om uit te leggen wat er niet of juist wel goed was aan hun dieren. Rond een uur of twee vond de eindkeuring plaats op het podium. De Nederlandse Hangoor Dwerg wit blauwoog voedster van Kimberley Breedveld (onze dochter!!) werd verkozen tot de mooiste konijn en het predicaat werd met drie tienen verhoogd tot een U.
Vol verbazing en vol trots ontvingen wij en vooral Kimberley de felicitaties van iedereen. De nieuwe voorzitter van de KLN (Jasper Smelt) kwam ook naar ons toe om ons te feliciteren. De voorzitter van de NHDC club (Jan Renes) en Jos Jansen (bestuurslid NHDC). Waren heel trots op Kimberley en haar konijn. Kimberley kreeg haar lach niet meer van haar gezicht en vertelde iedereen vol trots dat zij had gewonnen met haar “witje”

De winnende kinderen stonden op het podium

Tot een uur of half vijf was er tijd voor ontspanning en voor de inzenders de gelegenheid een foto te laten maken van de ingezonden dieren.
De catalogus was klaar en de prijsuitreiking kon beginnen. De winnende kinderen werden op het podium geroepen en ook de winnende vereninging werd erbij gehaald. Een mooi moment om foto’s te maken van alle winnaars op het podium. Het dankwoord voor alle helpers,keurmeesters en vrijwilligers werd uitgesproken wat betekende dat het uitkooien kon beginnen en iedereen weer richting huis kon.

Rond half zes zijn we vertrokken met een auto vol met bekers en prijzen en een heel TROTS meisje op de achterbank. Het einde van een mooie dag!

Familie Breedveld

Behaalde predicaten door Kimberley Breedveld.

Zij behaalde een Uitmuntend met een Wit blauwoog voedster jong.

Konijngrijs      :  1 x ZG 92 & 1 x ZG 93
Chinchilla        :  1 x G 91
Isabella           :  1 x ZG 91 & 1 x  ZG 94,5 & 3 x F 95,5
Wit blauwoog :  1 x ZG 94 & 1 x F 95,5 & 1 x F 96 & 1 x U 98
De trotse dame