HKSV

Hengelose Kleindieren Sportfokkers Vereniging

Noabershow 2021

Kleindierenshow tussen vogelgriep en Lockdown

Het was spannend! Wat zou het het doorgaan van onze show dit jaar in de weg staan. In 2020 was het Corona. Maar, wat zou ’t in 2021 worden. Vogelgriep of Corona. Uiteindelijk werd het de vogelgriep die een kleine twee weken voor onze show de kop op stak. Maar we hadden geluk, onze show kon nog wel doorgaan voor sierduiven, konijnen en cavia’s. Andere kleindier verenigingen waren helaas minder gelukkig. Want, twee weken na onze show ging Nederland wederom in lockdown en was daarmee het tentoonstellingsseizoen 2021/2022 definitief voorbij.

Onze kleindierenshow had nooit tot stand kunnen komen zonder onze adverteerders, sponsoren en leden die hebben bijgedragen tot de realisatie van deze mooie show. Allemaal heel hartelijk dank voor de geboden hulp en ondersteuning.

Helaas dus geen hoenders in 2021 op onze show. Toch kunnen we meer dan tevreden terugkijken. Keurmeesters op de Noabershow gaven maar liefst 5 keer het predicaat ‘U’ weg.

Dat het predicaat ‘U’ niet alleen voor ‘Oude rotten’ in het vak is weggelegd werd maar eens bevestigd door jeugdlid Bjorn Brunink van de KVO. Want ook een Lotharingerdwerg van Bjorn kreeg dit predicaat toebedeeld. Super Bjorn, je wordt vast nog eens een ‘Ouwe Rot’ binnen de KVO.

Een witte Rex van Hans Jogems (BPKV) ontving eveneens dit predicaat en werd de uiteindelijke winnaar van de Noabershow. 

De andere ‘U’-predicaten gingen naar een EKV van Bennie Veldhuis, een Pauwstaart van Martin Veldhuis en een Pauwstaart van Bert Kaspers die daarmee ook de uiteindelijke winnaar bij de Sierduiven werd.

Maar….  Oorverdovend stil was het. Pijnlijk stil zelfs, voor onze hoenderfokkers. Geen gekraai, gekakel of geschrob en geen houtkrullen die je om de oren vliegen. 

Dat was echter voor Wim Molenveld, fokker in hart en nieren onbestaanbaar. Géén Tentoonstelling zonder kip moet Wim gedacht hebben! Dus …  Er kwam kip. ‘Kip in kunst’: “Poulet au L’art”. Een heuse expositie, op mini formaat en met een duidelijke knipoog naar vogelgriep. En zo hadden we toch nog ‘kip’. Om onze hoenderfokkers in deze barre tijden toch vooral niet te vergeten.

Hieronder een film- en fotoimpressie van onze show. Kijk je op je smartphone, kies dan het eerste filmpje. Het tweede filmpje heeft een hogere resolutie en is meer geschikt voor weergave op tablet/computer.