HKSV

Hengelose Kleindieren Sportfokkers Vereniging

Overige kleindierverenigingen

Clubshow A.P.K.V. het Oosten Almelo

Zaterdag 3 oktober 2015 was ik op bezoek bij de clubshow van A.P.K.V. het Oosten in de ‘Trefhoek’ te Almelo. De club van onder meer Harold Asbreuk, de man van de Belgische hazen. Harald is eveneens lid van de BPKV in Borne in welke hoedanigheid hij zijn dieren ook exposeert op de Noabershow in Hengelo.

De man van de Belgische hazen

Harald, de man van de Belgische hazen. Deze ‘titel’ zou je hem zonder twijfel kunnen toedichten, al zal hij zeker de laatste zijn die zich hier over uitlaat. Feit is dat hij met zijn Belgische Hazen constant een zeer hoge kwaliteit bij de keurmeester op tafel weet te brengen en bij menig tentoonstelling het predikaat ’fraaiste dier’ uit de diergroep of zelfs het predikaat ‘fraaiste dier van een show’ in de wacht weet te slepen.

Op de show van A.P.K.V. vindt je naast Belgische hazen ook, maleiers, cochins kr, vecht kr, sebrights kr, NHD’s, kleurdwergen, Hollandsekroppers, Voorburgsekroppers, raadsheren, Engelse modena’s, oosterse rollers, Nederlandse hoogvliegers en midsn. wenertuimelaars.

Prettige sfeer bij A.P.K.V.

Bij de A.P.K.V. worden keuringen en show op één zaterdag afgerond. Veel te doen binnen één dag, maar niet minder gezellig want de A.P.K.V. heeft gezelligheid hoog in ’t vaandel staan. En dat was ’t ook; heel gemoedelijk en rustig over de show keuvelen, biertje, praatje hier en praatje daar en dan weer met een goed gevoel ‘op ’t hoes an’ zoals ze dat bij de A.P.K.V. zeggen.

Han Bouwmeester