HKSV

Hengelose Kleindieren Sportfokkers Vereniging

Seizoensopening

Seizoensopening 2012

 De zomervakanties zijn weer voorbij en een nieuw tentoonstellingsseizoen kondigt zich aan. Alle redenen voor onze leden dus om weer eens bij te praten over de stand van zaken in onze liefhebberij. En dat doen we dan ‘t liefst in ongedwongen sfeer met familieleden, wat ontspanning maar vooral ook met wat te eten en te drinken. Dit doen we jaarlijks en bij de H.K.S.V. heet dit dan ‘de Seizoensopening’. Al weer zo’n typische H.K.S.V. traditie.

De aftrap van het nieuwe tentoonstellingsseizoen

Zaterdag 1 september was de aftrap van het nieuwe tentoonstellingsseizoen. Zo’n 45 leden met aanhang en kinderen begroetten elkaar op het terrein van de Hengelose Klootschieters Vereniging (H.K.S.) Deze vereniging beschikt over een 800 meter lange grasbaan in een mooie landelijke omgeving gelegen en voorzien van een gezellig clubhuis.
Rond 18.00 uur was er ontvangst met koffie en/of een drankje en menigeen nam de gelegenheid te baat om de eerste vakantie-anekdotes uit te wisselen dan wel hun jongste fokresultaten te bespreken. Dit zou echter niet al te lang duren want het klootschieten kon beginnen. Geleid door enkele zeer aardige dames van de Klootschietvereniging gingen drie groepen de klootschietbaan op.

Ontspannen sfeer

Het klootschieten zou een aangenaam verposen worden want er scheen een heerlijk zonnetje, er was weinig wind en de sfeer was ontspannen.  Al met al de juiste ingrediënten voor een droge keel of grote dorst welke gelaafd kon worden bij de kruiwagen van Peter.  (Noot redactie: Bij klootschieten is het een goed gebruik dat kruiwagens een heel andere functie toebedeeld krijgen dan waarvoor ze oorspronkelijk bedoeld zijn.)

Hij zou wel een vrouw zou kunnen zijn

Zoals eerder genoemd, alle ingrediënten voor een geslaagde middag waren aanwezig hetgeen er zeker heeft toe bijgedragen dat ‘zekere’ talenten onder onze leden zich zouden openbaren. In die zin bleek Bennie goed te zijn voor een welhaast gelukte aanslag op Peter die nog maar net op tijd kon wegduiken voor een ‘briljante’ worp van Bennie. Martin maakte zich op zijn beurt onsterfelijk met de uitspraak dat hij “wel een vrouw zou kunnen zijn, want hij kon op z’n minst twee dingen tegelijk”. Iets waar overigens nog lang over na gediscussieerd werd!

Gezellig met een hapje en een drankje

Maar aan al het geklootschiet kwam een eind en werd het tijd om de inwendige mens te verzorgen. Met een overheerlijke BBQ gingen we de avond in en werd de sfeer er alleen maar gezelliger op. Goed voorzien van een hapje en een drankje en terugkijkend op een geslaagde avond konden we huiswaarts keren. Aanvang seizoen 2012/2013 was een feit.