HKSV

Hengelose Kleindieren Sportfokkers Vereniging

Seizoensopening 2015

Aftrap van een nieuw seizoen

Traditioneel starten we het nieuwe seizoen met onze eerste activiteit, de ‘seizoensopening’. De seizoensopening is de eerste gelegenheid na de zomervakantieperiode waar HKSV-leden en hun gezinsleden elkaar weer ontmoeten, dit uiteraard op een sfeervolle locatie en voorzien van een hapje en een drankje.

Dit jaar – 2015 – waren we te gast bij de Hengelose Klootschieters Vereniging, waar we overigens al eerder – in 2012 – voor de seizoensopening ons onderkomen hadden. Op zaterdagavond 5 september waren we met zo’n 40 personen aanwezig bij de kantine van de Hengelose Klootschieters Vereniging, een kleine maar sfeervolle accommodatie gelegen aan de rand van de klootschietbaan.

Gastvrij onthaal door Klootschieters

Vanaf 18.30 uur kwamen de eerste leden binnen voor ontvangst met koffie of een drankje, geserveerd door twee zeer gastvrije en gezellige dames van de Hengelose Klootschieters Vereniging. Na een uurtje bijpraten ging het vuur in de BBQ aan en kon het grote grillfestijn beginnen.

Hoe houden we ’t droog

Vooral in de vooravond hadden we de weergoden niet geheel op onze hand zodat we af en toe met z’n allen flink moesten inschikken om het onder een klein tentje droog te houden. Dat kleine tentje zou eigenlijk een grote tent moeten zijn. We hadden voor die avond een grote tent geregeld maar bij het uitpakken van deze luxe patytent bleek al snel dat er wel buizen voor het frame waren maar geen koppelstukken. En daar zet je geen tent mee op! Gelukkig kon Marco ons uit brand helpen, die in allerijl naar huis reed om daar een tent van zolder te halen.

Met een vette knipoog

De regen trok over, de BBQ snorde van plezier, de sfeer was goed en het eten was al even lekker. Onze kelen werden gesmeerd en dan komen de gesprekken als vanzelf op het niveau van ‘toppers’ die ik in m’n hok heb zitten en ik zal ze eens een poepie laten ruiken. Dit alles natuurlijk met een vette knipoog en een flinke dosis humor. Kortom, een gezellige boel weer. Maar zoals wel vaker gebeurt, als het gezellig is dan vliegt de tijd. Zo ook deze avond. Rond de klok van half elf vonden de meesten het wel tijd om tevreden huiswaarts te keren en seizoen 2015 – 2016 voor geopend te houden.